top of page

Thu, Sep 29

|

Leiden

De Eeuw van Felix | Boekbespreking

Klimaatverandering is de grootste bedreiging van het leven op aarde. Waarom is de mensheid zo’n verwoestende kracht geworden? Hoe verhoud je je als individu tot deze onheilsboodschap? In hoeverre draag je verantwoordelijkheid? Hoe houd je hoop, wellicht tegen beter weten in?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
De Eeuw van Felix | Boekbespreking
De Eeuw van Felix | Boekbespreking

Tijd en locatie

Sep 29, 2022, 8:00 PM – 9:30 PM GMT+2

Leiden, Middelstegracht 89w, 2312 TT Leiden, Nederland

Pioneers for Change

In ‘De eeuw van Felix’ onderzoekt Ruben Jacobs hoe we vorm en richting kunnen geven aan een mooiere wereld. Juist in barre, donkere tijden als deze – met dé grootste uitdaging van het Antropoceen, de klimaat- en biodiversiteitscrisis-,  gaat het er volgens Ruben om dat we niet bij de pakken neer gaan zitten, maar in actie komen. Want juist in die actie, dáár zit de de hoop. Door ons te verbinden met elkaar en ons samen in te zetten voor een leefbare planeet, creeren we die hoop.

Het boek is een prachtige zoektocht naar hoe we omgaan met onzekerhied en hoopvol blijven zonder te weten hoe en of het wel lukt om aan onze kinderen en de generaties die volgen een leefbare planeet door te geven.

Volgens ons is hoop overigens iets heel anders dan blind optimisme. Wie hoopvol is beseft heel goed dat iets kan misgaan, maar blijft tegelijkertijd, uit enthousiasme voor een ander ideaal, vasthouden aan zo’n uitkomst en zich daar voor inzetten.

Wil jij ook meedenken over hoe we zo snel mogelijk  ontwaken uit onze kortetermijnslaap en we actief handen en voeten geven aan een toekomst waarbij lagetermijndenken het nieuwe normaal is?

Kom dan op 3 november naar De Pioniersfabriek in Leiden en praat met ons door over ‘De Eeuw van Felix’ met Ruben Jacobs. Hopelijk kun je erbij zijn (wees snel want er is slechts plek voor maximaal 20 mensen). Toegang is gratis, wel even aanmelden.

Boekbespreking ‘De eeuw van Felix’met auteur Ruben Jacobs Tijd: 20.00 – 21.30 Locatie: Middelstegracht 89w, Leiden Toegang gratis, aanmelden via: (maximaal 20 personen)

Deel dit evenement

bottom of page