top of page
over ons gradient - banner .png

over ons

Pioneers for Change

Pioneers for Change verbindt, inspireert en activeert bevlogen vernieuwers en duurzame smaakmakers. Denkers en doeners die willen investeren in zichzelf, persoonlijk én professioneel, en zich hardmaken voor een mooiere wereld. Pioneers for Change is een interdisciplinaire learning community die op een eigentijdse wijze kennis deelt, nieuwe skills traint en maatschappelijke dialogen aanjaagt.
 

Pioneers for Change is een initiatief van De Pioniersfabriek.
 

De Pioniersfabriek

Missie van De Pioniersfabriek is om relevante en urgente maatschappelijke discussies aan te jagen en te agenderen. We gaan de dialoog aan over de grote vragen van deze tijd: in wat voor wereld willen wij eigenlijk leven? Welke rol spelen technologie, onderwijs en werk hierin?

Programma’s en projecten van De Pioniersfabriek richten zich op het verbreden en verdiepen van algemene kennis en het laten zien van meerdere perspectieven. Om zo meer grip en inzicht te verkrijgen van een wereld in verandering.

De Pioniersfabriek gelooft in de kracht van ontmoetingen, zowel live als digitaal. Principes en methoden vanuit de (constructieve) journalistiek, design thinking en deep democracy zetten we in om originele inhoudelijke programma’s samen te stellen.

Van het jaarlijkse Pioneers for Change festival, tot webinars, debat & dialoog, masterclasses, workshops en trainingen. We werken samen met de beste trainers en sprekers en begeven ons in een netwerk van vooraanstaande denkers en doeners die volop aan het pionieren zijn.

Wij streven naar zoveel mogelijk impact, niet naar zoveel mogelijk winst.

Onze kernwaarden: onafhankelijk, kritisch, vooruitstrevend en ruimte voor meerdere perspectieven. Oplossingsgericht, activerend, verbindend, verwondering en compassie.

 

Opdrachtgevers:
Rathenau Instituut | Deloitte Impact Foundation | Hogeschool Utrecht - UCREATE |
Dutch Design Week | Divosa - Sprank Magazine | Health Hub Utrecht  | Vrij Nederland | WOMEN Inc | Alliantie Digitaal Samenleven

 

Over de oprichter

­­

pasfoto Arine.PNG

"Het is mijn missie om bijzondere ideeën en mensen het podium te geven dat ze verdienen. Om op die manier bij te dragen aan een wereld die beter in balans is: sociaal, economisch en ecologisch. Ik geloof sterk in de kracht van ontmoetingen – zelfs als die tijdelijk alleen maar virtueel zijn. En ik ben ervan overtuigd dat er een belangrijke sleutelrol ligt bij onderwijs in de breedste zin van het woord. Mijn droom is om binnen drie jaar een eigentijdse school te hebben staan met een interdisciplinair curriculum dat is toegespitst op 21st century vraagstukken en skills. Doe je mee?’

Arine van Heeswijk is eigenaar van De Pioniersfabriek en founder van de Pioneers for Change learning community. Voor NRC Media zette Arine in 2014 vanaf scratch een eventsafdeling op: NRC Live. Zij was verantwoordelijk voor de strategie en programmering, onder haar leiding groeide NRC Live in vier jaar uit tot een team met zeven vaste collega’s.

Arine studeerde aan de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg en Sociologie aan de Erasmus Universiteit. Zij startte haar carrière als journalist bij een regionaal dagblad en deed later in verschillende functies ruime ervaring op met het ontwikkelen van hoogwaardige congresprogramma’s, masterclasses en leergangen voor bedrijfsleven, overheden en onderzoeksinstellingen.

De liefde voor ondernemerschap werd nog meer aangewakkerd toen ze kennismaakte met de beweging van social enterprises en met tientallen missiegedreven ondernemers sprak. Dat was in 2012 toen zij als eerste communicatiemanager van Social Enterprise NL aan de slag ging om in Nederland het destijds nog vrij onbekende begrip sociaal ondernemen op de kaart te zetten. 

quoteblok - home.png


Education is the most

powerful weapon

which you can use to

change the world

- Nelson Mandela

bottom of page